”Nu mi-am recunoscut propriul copil”

propriul copil

”Nu mi-am recunoscut propriul copil”

Pe 13 fabruarie copiii clubului de teatru Happy Free Kids au susținut primul lor spectacol de teatru pe o scenă de teatru profesionistă. O parte au mai avut experiențe asemămnătoare, dar au fost mai degrabă serbări de Sărbători. Acum au jucat teatru. Au interpretat texte scrise de autori clasici: Shakespeare, Caragiale, Moliere și alții asemenea.

Clubul nostru de teatru nu evită textele ”grele”.  Sigur, nu jucăm Ibsen sau Ghoethe. Încă. Adulții subestimează capacitatea copiilor de înțelegere a vieții, și, așa cum spunea psihologul Mădălin Scorțan de la dezvoltam.ro, un specialist cu multă experiență în lucrul cu copiii și adolescenții, dacă un copil întreabă, înseamnă că este pregătit să înțeleagă.

Copiii actori al clubului nostru de teatru au întrebat de Caragiale, Shakespeare și Moliere. Noi doar le-am răspuns la întrebări. Apoi le-am dat textele acestor autori clasici.

Întâlnirea copiilor cu acești autori le-a marcat profund viața.

Noi, adulții ne plângem frecvent de ei. Sunt apatici, nu ies din mobile și tablete, nu vor să citească și multe altele.

Am fost atât de plăcut surprins să văd că citesc, că ascultă ”teatru radiofonic” (mai țineți minte?), că repetă, că învață, că păstrează liniștea în culise, că nu a ratat nimeni vreo intrare în spectacol și mai am o listă imensă de WOW-uri.

spectacol teatru

propriul copil

”Nu mi-am recunoscut propriul copil”, ne-au spus câteva cupluri de părinți ai copiilor actori, cu multă bucurie și uimire. ”Nu e așa acasă.”

Teatrul face așa-zise minuni.