Alexandru Agarici
Din 1989 viata mea este legata de comunicare și expresivitate, într-un fel sau altul.
Am urcat pe scenă ca actor în 1991, mai apoi, în 1993 ca artist liric la Operetă, iar în 2000 la Operă. Am experimentat și alte modalități de comunicare și la Tv, radio, ca voice over sau prezentator de evenimente.
În paralel, am debutat în pedagogia comunicării încă din 1992 ca asistent universitar la catedra de vorbire – canto la UNATC până în 2000, la catedra de Vorbire Canto din cadrul UNATC, sub îndrumarea maestrului Constantin Gabor, bas buf, solist al Operei naționale din București.
Din 2015 fac doar training și coaching după metoda proprie de Expresivitate a Vorbirii. Toată experiența strânsă în această metodă ajută acum copii și adulți să-și exprime cu autenticitate și naturalețe gândurile și sentimentele.
Sunt un om curios și un veșnic nemulțumit iar asta mă face să merg mai departe și să inovez sistemul de antrenament profesionist în public speaking prin mijloace digitale, dar despre acest proiect, când va fi gata.
In 1993 am castigat concursurile de angajare la Teatrul National Bucuresti si Teatrul National de Opereta, iar in 2000 am fost angajat al Operei Nationale din Bucuresti.
Până în prezent am mai avut activitate în diverse televiziuni și în radio ca prezentator și realizator. Recunosc că nu am fost un pasionat de media dar curiozitate m-a împins să încerc. Trebuie să recunosc că mi-a plăcut mult mai mult pe scenă.
Expresivitatea Vorbirii = Alexandru Agarici
Din 2015 activitatea mea este doar de trainer și coach de public speaking/prezentation skills prin metoda proprie Expresivitatea Vorbirii.
EV este rezultatul propriei experiențe pedagogice și de scenă, dar nu numai. Pentru fiecare dintre noi, planul personal și cel profesional sunt greu de delimitat iar experiența de viață este un tot unitar. Expresivitatea Vorbirii este și rezultatul experienței mele de viață în ansamblul ei. Poate din acest motiv am curajul să promovez cursul de Expresivitatea a Vorbirii ca fiind o modalitate de dezvoltare personală.
Happy Free Kids s-a născut odată cu pandemia.
La câteva zile după lockdown, am luat mobilul, și fără nicio pregătire, așa cum am luat multe decizii în viață, am anunțat părinții care erau prin preajmă că ofer copiilor cursuri gratuite online de teatru. Am strâns o trupă de 10-12 copii de gimnaziu.
Două săptămâni am făcut două cursuri de două ore pe zi, zilnic. După o negociere dură am decis să facem doar unul, iar după o lună am căștigat dreptul la weekend liber. Aventura asta atât de intensă și frumoasă a durat aproximativ trei luni. Cât studiu de teatru au făcut copiii, faceți voi un calcul. Au citit și interpretat titluri și autori la care părinții lor nici nu visau.
Cert este că am făcut câteva spectacole live pe Facebook (sunt încă pe pagina Happy Free Kids) cu fabule, monoloage, scene de teatru și chiar acte întregi, am făcut diferite materiale filmate cu adaptări din Amintiri din copilărie de Ion Creangă, diferite poezii, schițe de Caragiale care au fost difuzate la radio și multe altele. Dar pe scenă, copiii au urcat abia în februarie 2022.
Am creat canalul de Youtube Happy Free Kids dedicat pasiunii lor cu toate materialele lor din 2020 până acum. Urmăriți-l. Sunt senzaționali.
De atunci organizăm cursuri offline și online de teatru, spectacole pe scenă și pregătim clubul de public speaking pentru copii și tineri.
În același an, împreună cu Lucreția, am diversificat activitatea HFK cu tabere pentru copii. Numărul copiilor ce au venit în tabere a crescut de la 16 în 2020, la 200 în 2021. Anul acesta avem mult mai multe locații, cu activități și mai diverse.